Kontrapunkt anmält

Dagens Sydsvenskan skriver att Kontrapunkt blivit anmält för ”olovlig föreningsverksamhet”. Anmälan har gått till så att en privatperson ringt till Stadsbyggnadskontorets kunddisk och hänvisat till Sydsvenskans artikel från i fredags och sagt att vi nog bedriver olovlig verksamhet i Stadex lokaler (sic!). Här är den handskrivna anmälan som en pdf:

https://kontrapunktmalmo.files.wordpress.com/2010/01/anmalan-_kontrapunkt.pdf

Kontrapunkt har två lokaler. Den ena har bygglov för replokaler och för den andra ansökte vi i höstas om ett underhandsbesked angående att delvis förändra verksamheten i en del av lokalen. Vi väntar ännu svar på detta. Under tiden fokuserar vi på att starta upp våra kreativa verkstäder och att få igång vår resurscentral med uthyrning av möbler, teknik och rekvisita.

Vi har inga ambitioner om att bedriva någon ”olovlig” föreningsverksamhet. Vi har tvärtom ambitionerna att bedriva en högst kreativ, produktiv och nyskapande verksamhet. Den juridiska formen vi valt för detta är i form av en förening, eftersom vi tror på det ideella, det kollektiva, det gemensamma – utan vinstintresse för enskilda personer men med desto fler vinster för samhället och kulturlivet i stort.

Annonser

Posted on januari 13, 2010, in I media. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: