Engagera dig – Öppet hus&möte 20 mars

Foto: Johan Samuelsson

Foto: Johan Samuelsson

ÖPPET HUS & MÖTE – för dig som vill engagera dig!

På lördag 20 mars kl 15 är du välkommen som är nyfiken på Kontrapunkt. Vi berättar mer om syfte, mål och vad som händer just nu. Särskilt välkommen är du som på något sätt vill engagera dig i huset!

Vi kommer att ha arbetsdag samtidigt – så vill du stanna och hugga i efteråt, eller komma tidigare och hjälpa till – så går det alltså bra att engagera sig där och då på stående fot!

LITE KORT OM KONTRAPUNKT…
I april drar vi igång våra kreativa verkstäder, replokaler och rörelseutrymmen. Här finns plats för både den som vill organisera och driva någonting, den som vill delta, och den som vill hjälpa till.

Medlemsavgiften är 50kr i månaden. För detta får man delta i verkstäder, repa i replokalerna och vara med och besluta på stormöten.

Alla olika verksamheter styrs kollektivt i olika råd, och det högsta beslutande organet är husmötet, som hålls ca en gång i månaden.

Utöver verkstäderna så kan man även engagera sig ”allmänt” i huset – vi håller bland annat på att organisera en husgrupp för allmänt fixande i lokalen och att styra upp vår resurscentral med uthyrning av material och teknik.

Kontrapunkts syfte kan sammanfattas i tre huvudpunkter…
* Vi vill skapa ett alternativt och folkligt kulturhus och en mötesplats för människor från olika bakgrunder och samhällsgrupper.
* Vi vill att kulturhuset ska fungera som en plattform för det oetablerade kulturlivet och präglas av mångfald, innovation och interkulturell verksamhet.
* Vi vill med kulturen som redskap stärka de sociala gräsrotsrörelserna samt verka för en demokratisk, social och ekologisk hållbar samhällsutveckling.

Och lite värdegrund…
Kontrapunkt ska vara ett alternativt, självständigt och folkligt kulturhus som byggs, formas, drivs och utvecklas av de aktiva medlemmarnas kollektiva kraft.

Kulturhuset Kontrapunkts verksamhet bygger framförallt på att vi anser att kulturen är ett framstående och effektivt redskap för att belysa olika sociala frågor och engagera folk aktivt i arbetet för en demokratisk, social och ekologisk hållbar samhällsutveckling.

Kontrapunkt är en icke-kommersiell verksamhet med en antikapitalistisk värdegrund. Vi bygger inte vårt kulturhus med ekonomiskt kapital, vi bygger vårt kulturhus med det engagemang, vilja och med de resurser som redan existerar inom våra nätverk. Vi ser pengar som ett nödvändigt ont i vår verksamhet och ett behov som vi försöker att minska så mycket som möjligt.

Annonser

Posted on mars 15, 2010, in Kreativ verkstad, Möten. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: