Öppet möte om Möllevångsfestivalen 27 maj

Engagera dig i Möllevångsfestivalen tillsammans med Kontrapunkt!

Det är kanske inte alla som vet, men utan Möllevångsfestivalen hade Kontrapunkt troligen inte funnits. Det var ur festivalen som det föddes ett behov av och ett engagemang för en permanent plats för den lokala kulturen, en plats att fysiskt skapa på, en plats att mötas och planera och en plats att förvara och förvalta alla resurser.

Det var bland annat med hjälp av festivalens alla soffor, dekorationer, kontakter och nätverk som de första stödfesterna gjordes, tills vi hade formerat oss själva och blivit något eget!

Nu är det festivalen som behöver vår hjälp – den 23-24 juli går den femte Möllevångfestivalen av stapeln på Möllan. Den kommer att bli mindre och intimare – med mindre fokus på genre-uppdelade musikscener, till förmån för mer konst, häng, performance och mix av allt där emellan.

Det kan vara sista gången vi ser en Möllevångsfestival växa upp ur Möllans gator – så missa inte chansen att vara med att skapa den!

Kontrapunkt tänker minsann inte missa det – och vi inbjuder och uppmanar därför alla våra vänner att engagera sig i årets Möllevångsfestival.

Därför bjuder vi in till ÖPPET MÖTE om Möllevångsfestivalen hos oss.
Festivalsamordnare kommer vara på plats och presentera olika arbetsgrupper och områden som man kan engagera sig i.

När: Torsdag 27 maj
Tid: kl 18-20
Plats: Kontrapunkt, Norra Grängesbergsgatan 26

Mer info nedan:

Gå med i en arbetsgrupp eller medverka på ett område:
http://mollevangsfestivalen.wordpress.com/engagera-dig/arrangera/

GRÖNA GATAN
Under festivalens två dagar är gatorna bilfria oaser. Gröna gatan är platsen för grupper, organisationer och personer som vill arbeta för ett ekologiskt och hållbart samhälle.

RÖDA GATAN
Politiken och de sociala frågorna som förra året rymdes i Parkmöllan, vill i år flytta ut på gatan. Här kan olika samhällsfrågor lyftas upp – som hemlöshet, demokrati, solidaritet, gentrifiering m.m.
Dock undanber vi oss partipolitik.

KONSTGATAN
Konstgatan är plattformen för konstformer av alla de slag. Här välkomnas grupper och personer som utöver allt från konst och performance till poesi och musik.

BARNOMRÅDE
Även barnen ska få sin egen festival. Exempel på aktiviteter som man kan ordna på barnområdet är till exempel ansiktsmålning, workshops, cirkusträning, maskerad, skattjakt och mycket mera!

MEDVERKA
Är du gatuartist, konstnär, en teatergrupp, ett band eller på annat sätt vill uppträda?
Mer info: http://mollevangsfestivalen.wordpress.com/engagera-dig/upptrada/

MARKNADSSTRÅKET
Marknaden välkomnar såväl försäljare som informatörer. Stor vikt läggs vid egen- och lokalproducerade varor samt lokalt aktiva personer och föreningar. Syftet är att lyfta fram det fantastiska utbud som finns och skapas av lokala kreatörer!
Mer info: http://mollevangsfestivalen.wordpress.com/marknaden/

VOLONTÄR/FUNKTIONÄR!
Det krävs såklart massor av engagemang och eldsjälar för att genomföra en festival av vår storlek. Och vi är aldrig tillräckligt många. Har du tänkt på att hjälpa till, men inte ännu inte tagit steget? Eller kanske varit med förut och självklart tänker vara med i år igen? Hör av dig så fort du kan!
Mer info: http://mollevangsfestivalen.wordpress.com/volontar/

Mer info: www.mollevangsfestivalen.net

Annonser

Posted on maj 17, 2010, in Kultur, Möten. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: