Öppen föreläsning – hur skapar vi hållbar energi från sol och vind?

Tid: Söndag 20 november kl 12.00-16.00
Plats: Kontrapunkt, Västanforsgatan 21

Föreläsningen är öppen och det är bara att dyka upp! Efter föreläsningen diskuterar vi hur vi vill gå vidare och kanske skapa egna alternativ.

Alexandra som håller föreläsningen kommer gå igenom hur mycket sol- och vindkraft det finns i Sverige idag samt hur styrmedel och regler ser ut. Hon går också in på vilka hinder det finns för införandet av mer småskalig förnybar el/värmeproduktion? Vilken potential det finns i Sverige och globalt?

I del två av föreläsningen går hon in på de mer tekniska bitarna som hur en vindturbin fungerar och modeller för solceller och olika typer av solvärmefångare. I den sista delen diskuterar vi hur man kan bygga eget. Alexandra informerar om regler och tekniska utmaningar. Hon har även tips på hembyggarföreningar och inspirerande projekt.

Välkommen, det kommer finnas fika att köpa.

Föreläsardagen arrangeras av Jordens Vänner i Malmö-Lund. Jordens Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden icke vinstdrivande organisation som arbetar för miljö och solidaritet. Jordens Vänner för en samhällskritisk debatt och är miljörörelsens radikala röst.

Vi arbetar lokalt, nationellt och internationellt:
> för en ekologisk, hållbar utveckling och en rättvis fördelning av jordens resurser
> med aktioner och projekt för ett miljövänligt och jämlikt samhälle > för att förändra den ekonomiska världsordningen till att bygga på solidaritet och ekologisk hållbarhet

Föreläsare är Alexandra Nikoleris. Hon är projektassistent på avdelningen för Miljö- och energisystem på Lunds Tekniska Högskola och har tidigare arbetat på Energikontoret Skåne.

Annonser

Posted on november 19, 2011, in Folkbildning, Miljö. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: