Efterlysning: Engagemangs-samordnare!

Kontrapunkt växer så det knakar, både rent fysiskt genom ombyggnaden av våra lokaler och genom antal människor som engagerar sig. Snart öppnar vi och då behöver vi hjälp med att fånga upp och engagera alla som vill vara med! Vi söker därför efter en eller flera personer som vill ta sig an rollen som engagemangssamordnare!

Vad är en engagemangssamordnare?
Engagemangssamordnare är vårt ord för att beskriva arbetet med att få alla som vill engagera sig att hitta rätt plats, att fylla funktioner och ansvarsposter som föreningen behöver för att komma framåt, och att söka upp nya människor som vill engagera sig men ännu inte är med. Som en sorts mix mellan personalansvarig och volontäransvarig, men med skillnaden att vi här inte jobbar för någon annan, som båda de orden antyder, utan för och med varandra.

Konkret så innebär det bland annat att

  • Inventera – kontakta de personer som redan finns i föreningen, ta reda på vad de är bra på, brinner för och vill göra och hur mycket tid de vill lägga ner
  • Stöd&Information – ge stöd och vägledning åt de som vill engagera sig, kanske tipsa om kurser eller kontakter för att man ska kunna göra det man vill, informera om vilka möten och grupper man kan engagera sig i, informera om beslutsvägar och formalia.
  • Matcha – pussla ihop personers intresse, kunskaper och engagemang med de behov som Kontrapunkt och alla de grupper och föreningar som finns här har. Tex grupper som söker folk, ansvarsposter som är lediga, kampanjarbete som behöver hjälpande händer osv.
  • Söka upp – nå ut till passiva medlemmar och folk som ännu inte är medlemmar och berätta att vi finns och hur man kan engagera sig

Skulle jag kunna göra det?
Det är klart du kan! Det krävs såklart lite organisation för att klara att ha kontakt med mycket människor. Men det viktigaste är att du är social, gillar att prata med folk, är intresserad av människors engagemang och tycker det är roligt att lyckas med att få rätt människa på rätt plats.

Kontrapunkt behöver din hjälp omgående, så om du tycker det låter kul eller har frågor om något så hör av dig direkt! Maila till info@kontrapunktmalmo.net

Annonser

Posted on augusti 21, 2012, in Möten, Resurscentralen. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: